Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan’ın arkadaşının öldürülmesinde İsrail'in parmağı!

TRT Belgesel Kanalında, yapımcılığını ve metin yazarlığını gazeteci-yazar Fehmi Çalmuk’un yaptığı Milli Türk Tabele Birliği’nin 100 yıllık geçmişini anlatan "Büyük Doğu’nun Atlıları" belgeselinin bu akşam yayınlanacak dördüncü bölümünde, Türkiye’nin yakın geçmişindeki siyasi nitelikteki bir bombalamayla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı.



Fehmi Çalmuk'un, belgeselle ilgili tanıtım yazısındaki dikkat çekici notları şöyle: CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın arkadaşı, dönemin MTTB Orta Öğretim BaÅŸkanı Mustafa Bilgi'nin öldürülmesi'nde Ä°srail'in parmağı olduÄŸu ileri sürüldü. Adalet Partisi Gençlik Kolları eski Genel BaÅŸkanı Tuncer Arabul “Türkiye sevmeyen bir ülkenin büyükelçisi olduÄŸunu rahmetli olan bir büyükelçimizin sohbetinden edinmiÅŸimdir. O gün 'adalet yerini buldu' denmiÅŸtir” diye konuÅŸtu.

MTTB BÄ°NASINA BOMBA ATILDI

MTTB binasına 30 Eylül 1969 gece yarısı atılan bombayla Orta Öğretim BaÅŸkanı Mustafa Bilgi feci ÅŸekilde can verdi. Mustafa Bilgi vefat etmeden son olarak Ä°srail'in iÅŸgal ettiÄŸi topraklardan çekilmesini isteyen Mescid-i Aksa eyleminde ön saflardaydı. Dönemin MTTB BaÅŸkanı Burhanettin Kayhan ise Ä°srail'in iÅŸgali için Ä°srail Ä°stanbul BaÅŸkonsolosu Ephraim Elrom'u hedef alan açıklamalar yaparak “Biz Ä°srail diye devlet tanımıyoruz” diyordu.

TUNCER ARABUL'UN Ä°DDÄ°ALARI

Milliyet'te yer alan habere göre Adalet Partisi Gençlik Kolları eski Genel Başkanı Tuncer Arabul, Mustafa Bilgi ve İsrail ilişkisi için şunları söyledi:

“Rahmetli Mustafa Bilgi'nin orada ÅŸehit edilmesi var. Maalesef gece yalnız yakalanarak, üzerine yanıcı madde atılarak ve kendisinin de yanıcı maddeden kurtulmak için onun içine girip yanmış bir ÅŸekilde, feci bir ÅŸekilde ÅŸehit olmuÅŸtur. Yalnız yakalanmıştır. Hatta son sözünün 'ben size ne yaptım ki niçin bana bunu yapıyorsun' olduÄŸu söylenir. Orada ÅŸehit olduÄŸu söylenir. Bu olay ülkücülerin üzerine yıkılmak istenmiÅŸtir. Karşıdan MTTB'den o gün afiÅŸe yazıya çalan üçüncü grup Barış Bozkurt baÅŸlıklı yüzük düşüyor. Ayak izleri o tarafa iÅŸaret ediyor, ülkücü Ä°slamcı çatışmasının temeli rahmetli Bilgi'nin ÅŸehit edilmesidir. Benim ÅŸahsi kanaatim, o yıllardan beri izlediÄŸim ÅŸey itibari ile yüzde yüz tertip olduÄŸuna inanmaktayım. Tertibi yapanın da Türkiye sevmeyen bir ülkenin büyükelçisi olduÄŸunu rahmetli olan bir büyükelçimizin sohbetinden edinmiÅŸimdir. Çünkü öldürüldüğü gün Türkiye öyle bir iÅŸ yapmıştır, dünyada bir tek bizim milletimizin kendine has özellikleri vardır. Burada öldürülmüştür o büyükelçi… O gün 'adalet yerini buldu' denmiÅŸtir. Bana o zaman bilgileri aktarmıştır.”

Tuncer Arabul'un sözünü ettiÄŸi “Türkiye'yi sevmeyen bir ülkenin” büyükelçisi, Ä°srail'in Ä°stanbul BaÅŸkonsolosu Ephraim Elrom'den baÅŸkası deÄŸildir. Bu olay, 17 Mayıs 1971'de Türkiye Halk KurtuluÅŸ Partisi Cephesi (THKP-C)'nin ilk eylemidir. UlaÅŸ Bardakçı, Hüseyin Cevahir, Mahir Çayan, Necmi Demir, Oktay Etiman ve Ziya Yılmaz, THKP-C adına Ä°srail BaÅŸkonsolosu Ephraim Elrom'u kaçırdılar. Pazarlık masasına getirdikleri ÅŸartlar ise; Deniz GezmiÅŸ baÅŸta olmak üzere Türkiye Halk KurtuluÅŸ Ordusu (THKO) üyelerinin serbest bırakılması, örgütün kuruluÅŸ bildirgesiyle taleplerinin radyoda okunarak gazetelerde yayınlamasından ibaretti. Ä°stekleri yerine gelmeyince 22 Mayıs 1971'de Ä°stanbul BaÅŸkonsolosu Elrom'u öldürdüler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.